single.php
. . . Oefenen Benzodebaas

Benzo de baas

Slaap- en kalmeringsmiddelen moet je slechts tijdelijk gebruiken, als een hulpmiddel. Als dit gebruik chronisch wordt, is het tijd om actie te ondernemen. Benzodebaas.nl biedt een online individueel behandelprogramma voor verantwoord afbouwen van benzodiazepinen.

Daarnaast is er informatie te vinden en een forum voor lotgenotencontact.

Details over het programma

Begeleiding: ja

Lengte / de duur: 10-14 weken

Kosten: vergoed door verzekeraar

Het doel van benzodebaas.nl

Met het online individueel behandelprogramma krijg je meer inzicht in je eigen gedrag, en kun je technieken leren die helpen om je weer te kunnen ontspannen.

Het programma bestaat uit 2 delen. In deel 1 ga je het gebruik van benzodiazepinen nader onderzoeken. Waarom gebruik je deze pillen nog? Wat weet je over deze middelen? Hoe zou het slapen of ontspannen gaan als je geen pillen meer gebruikt?

In deel 2 leer je hoe je jouw benzodiazepinegebruik kunt afbouwen, en hoe je kunt omgaan met de verschijnselen die daarbij optreden.

De behandeling wordt uitgevoerd door hulpverleners van Tactus Verslavingszorg en werkt met online contact via de website.

Programma doelgroep

Benzodebaas.nl is voor volwassenen die ondersteuning willen bij het afbouwen van benzodiazepinen, de slaap- en kalmeringsmiddelen (zoals oxazepam, diazepam, zolpidem of zoplicon). Ook biedt benzodebaas.nl hulp aan mensen die al aan het minderen zijn en willen leren hoe ze dit verder kunnen afbouwen.

Programma duur

De gemiddelde behandelduur is 10-14 weken, dit is mede afhankelijk van hoe snel je de opdrachten maakt en terugstuurt. Je kunt gebruik maken van nazorg tot een half jaar ná afronding van de behandeling. Je kunt dagelijks inloggen in jouw persoonlijk dossier en daar opdrachten maken, het gebruik van benzodiazepinen registreren, en berichten uitwisselen met de behandelaar. Gemiddeld kost het ongeveer 15 tot 30 minuten per dag.

Meer lezen over benzo’s

Wil je meer weten over benzodiazepines? Bekijk ook eens Drugsinfo.nl. Op die website vind je ook veel informatie over benzodiazepines, effecten, risico’s en verslaving.

Overzicht

  • Alle tools

Doelgroep

  • Jongeren
  • Volwassenen
Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top