Meditatie en yoga veroorzaken tegenovergestelde moleculaire effecten als stress

16 Jun 2017

 

Meditatie, yoga, Tai Chi en andere zogenaamde mind-body interventions laten je niet alleen ontspannen; ze kunnen bovendien moleculaire reacties in je lichaam veroorzaken die tegenovergesteld zijn aan die van stress.

 

Dat suggereert een reviewstudie door onderzoekers van Coventry University (UK) en de Radboud Universiteit, die vandaag in Frontiers in Immunology verschijnt.

 

Mind-body interventions (MBIs) gaan uit van het idee dat de geest invloed kan hebben op het lichaam. Hoewel MBIs vaak worden aangeprezen als middelen om stress te verminderen, is er nog weinig bekend over hun effecten op biologische mechanismen die betrokken zijn bij stressreacties.

 

Lees het hele artikel op ggznieuws,nl

Please reload

Uitgelichte berichten

Trimbos: Mentale gezondheid en het coronavirus

10 Apr 2020

1/2
Please reload

Recente berichten