single.php
. . . Hulp Bedrijfsarts

Bedrijfsarts

Als je om gezondheidsredenen je werk niet (zo goed) kan doen als gebruikelijk, kun je terecht bij de bedrijfsarts. Met hulp van de bedrijfsarts kun je voorkomen dat gezondheidsproblemen erger worden of dat je (langer) uit je werk moet verzuimen. Ook helpt de bedrijfsarts bij het terugkomen op je werk als je ziek bent geweest. Dat heet re-integratie.

Een bedrijfsarts is zowel arts als adviseur en is neutraal. De bedrijfsarts brengt advies uit dat in het belang is van jou als werknemer en dus ook over hoe jij weer, op een gezonde manier, aan het werk kunt. Hierbij kijkt de bedrijfsarts naar gezondheidsklachten en hoe die met het werk te maken hebben: heeft het werk geleid tot je klachten of zorgen je klachten dat je je werk minder goed kunt doen? Dat kunnen lichamelijke klachten zijn, maar ook mentale of emotionele klachten.

Met hulp van de bedrijfsarts blijf je beter in staat om te werken en hoef je minder lang thuis te blijven als je ziek bent geworden. Ook houdt de bedrijfsarts zich bezig met het verbeteren van arbeidsomstandigheden en begeleidt hij je terug naar werk. Een afspraak met de bedrijfsarts kan een belangrijke eerste stap zijn naar meer vitaliteit, plezier en weerbaarheid op het werk.

Tips

Als je denkt dat je niet kunt werken omdat je klachten te erg zijn en je werkgever is het niet met je eens dan mag je een deskundigen oordeel (second opinion) aanvragen bij het UWV.

Heb je last van psychische klachten?

Je bent niet alleen. In Nederland heeft 1 op de 4 mensen last van psychische klachten.

Vraag je je af waar je hulp kunt krijgen?

Hieronder staan de meest voorkomende vormen van hulp bij psychische klachten beschreven.

Bekijk alle behandelaars:

Hulp en instanties

Vraag je je af waar je hulp kunt krijgen? Hieronder staan de meest voorkomende vormen van hulp bij psychische klachten beschreven.

Stel een vraag
Scroll naar boven