single.php
. . . Mentaal Fit Zingeving

Zingeving

De zin van het leven. Je kunt dat spiritueel, religieus of filosofisch benaderen. Maar eigenlijk hebben we daar geen antwoord op. Maar je kunt ook eenvoudiger op zoek naar de zin van het leven. Wat is de zin van jouw leven? Waar word jij blij en tevreden van? Wat geeft jou energie? Hieronder geven we tips om de zin van jouw leven te vinden.

Zoeken is even belangrijk als vinden

De zin van je leven vind je niet 1-2-3. Het kost tijd, motivatie en energie. Misschien kun je daarom beter spreken van vormgeven. Beetje bij beetje krijgt de zin van jouw leven vorm. De weg ernaartoe is minstens zo belangrijk als de bestemming. Met deze tips ga je op weg.

Tips om de zin van jouw leven te vinden

  • Kies voor dromen en doelen die bij jou horen. En bij niemand anders. Ook niet bij je vader, ook niet bij je baas. Bij jou.
  • Wees niet te streng voor jezelf. Stel haalbare doelen.
  • Wees flexibel. Je mag je doelen aanpassen en kneden. Je groeit, dus je verandert. Je doelen veranderen met je mee.
  • De oefeningen Ontdek je waarden en Visualiseer je toekomst helpen je je doelen formuleren.
  • Relaties met anderen geven je leven ook zin. Investeer in relaties, schenk tijd en aandacht aan mensen die belangrijk voor je zijn. En geniet van je relaties.
  • Leef niet alleen voor de waardering van anderen.
  • Ga vrijwilligerswerk doen.
  • Geniet ook van kleine dingen: de geur van gemaaid gras, van een openhaard of een briefje van je liefje.

Lukt het je niet om zingeving te vinden?

Als je echt het nut van je leven niet meer ziet en niks meer leuk vindt, ben je misschien depressief. Doe dan de depressietest of maak een afspraak met je huisarts.

💬 Heb je een vraag over dit onderwerp? Voor jezelf of voor een ander?

Of wil je meer weten over de informatie op deze website? Je kunt (anoniem) je vraag stellen per telefoon (0900-1994, 10ct per minuut), chat of mail.

> Bekijk de openingstijden en meer informatie

Stel een vraag
Scroll naar boven