single.php
. . . Oefenen Eten met aandacht

Eten met aandacht

We leven in een snelle, jachtige maatschappij. Dat kan ons verleiden om steeds maar druk te zijn, waarin we zoveel mogelijk willen doen in zo min mogelijk tijd. We zijn altijd maar bezig met het najagen van nieuwe doelen, resultaten en prestaties. Dat kan op den duur ten koste gaan van de kwaliteit van je leven en van je mentale fitheid.

Meditatieoefeningen helpen je om aandacht te hebben voor het hier en nu. Tijdens deze oefeningen laat je tot je doordringen wat er in je omgaat, wat je ervaart. Het zijn momenten waarop je ‘tot jezelf komt’.

Details over de oefening

Begeleiding: n.v.t.

​Lengte/ de duur: enkele oefening

Kosten: gratis​

Oefening

Eten met aandacht

Deze week ga je iedere dag iets met volledige aandacht eten. Het kan zijn dat het niet mogelijk is om dat bij het ontbijt, de lunch of het diner te doen. Bijvoorbeeld omdat er veel drukte is aan tafel. Kies dan een moment uit dat je met aandacht iets als een appel kunt eten.

  • Probeer steeds heel bewust en rustig te eten. Probeer echt te proeven en te ruiken wat je eet. Hoe voelt het voedsel in je mond, wat merk je allemaal op?
  • Probeer ook bewust je hand naar je mond te brengen, te kauwen en te slikken
  • Elke keer wanneer je merkt dat je bent afgedwaald, merk je dat op en ga je op vriendelijke wijze verder met aandachtig eten.
Stel een vraag
Scroll naar boven