single.php
. . . Oefenen Meer Bewegen Uitdaging

Meer Bewegen Uitdaging

In Nederland zitten we gemiddeld 10 uur op een werkdag. Daardoor lopen we meer kans op ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes type II, depressie, kanker en zelfs vroegtijdig overlijden. Beeldschermwerkers hebben daarnaast ook een verhoogde kans op klachten aan armen, nek en schouders. Gelukkig is de oplossing vrij simpel: regelmatig even opstaan en bewegen. Als je elk half uur in beweging bent, is de kans kleiner dat je ziek wordt. Doe mee met deze challenge!

Details over deze website

Begeleiding: geen

Lengte / de duur: continue

Kosten: nee

Doe de challenge!

Tijdens de Werken = Bewegen Challenge word je door middel van een beweegbingo uitgedaagd om meer te bewegen. De uitdaging is om per dag de blauwe activiteiten te doen. Je kunt de activiteiten die je hebt gedaan wegstrepen, zodat je aan het einde van de week een volle kaart hebt. Het streven is om elk halfuur even te bewegen, dus doe gerust meer activiteiten van de bingokaart op een dag. Is de kaart daardoor sneller vol? Dan kun je het opnieuw gebruiken.

Video’s van experts

Vitaliteitscoach Olga Commandeur, gedragswetenschapper Ben Tiggelaar en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder zijn ingeschakeld om je tips te geven. In video’s laten zij zien hoe je op je werkplek meer kunt bewegen en bewegen onderdeel maakt van je werk. Klik op de naam van de expert als je de video wilt zien.

Meer informatie over deze challenge kun je vinden op de website van arboportaal.

Stel een vraag
Scroll naar boven