single.php
. . . Psychische aandoening Alcoholverslaving en de omgeving

Alcoholverslaving en de omgeving

Als je partner, ouder, broer of zus, vriend of vriendin een alcoholverslaving heeft, heeft dat een grote invloed op jouw leven. Je voelt je vaak machteloos of boos. Soms schaam je je zelfs, of voel je je schuldig. Het is dan belangrijk om zelf ook steun te zoeken.

Alcoholinfo.nl geeft meer informatie

Deze pagina van alcoholinfo.nl vertelt je wat je kunt doen als iemand in je directe omgeving te veel drinkt. Ook lees je op deze pagina hoe je ervoor zorgt dat je er zelf niet aan onderdoor gaat.

Meer weten over hulp voor naasten van iemand met een alcoholprobleem? Lees hier meer over op deze pagina van alcoholinfo.nl.

Een goed gesprek met de Alcohol Infolijn

Voor informatie over alcohol of een persoonlijk gesprek kun je terecht bij de Alcohol Infolijn: 0900 – 1995 (€ 0,10 per minuut). Mailen en chatten kan ook. Kijk voor meer informatie en openingstijden op alcoholinfo.nl.

Gespreksgroepen en advies

Al-Anon
Partners, familieleden en vrienden van zware drinkers kunnen deelnemen aan één van de vele zelfhulpgroepen van Al-Anon. Je kunt ook advies vragen, zonder dat je ergens aan vastzit.

Alateen voor jonge kinderen en ACA voor volwassen kinderen
Alateen-groepen helpen jonge kinderen die thuis met alcoholproblemen te maken hebben. In de ACA-groepen ontmoeten volwassen kinderen elkaar.

ResponsiveVoice-NonCommercial licensed under creativecommons.org
Stel een vraag
Scroll naar top