single.php
. . . Hulp POH-GGZ

Hulp en instanties: POH-GGZ

POH-GGZ staat voor PraktijkOndersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg. De POH-GGZ werkt binnen de huisartsenpraktijk en begeleidt mensen met lichte psychische klachten, zoals piekeren, somberheid, angstklachten of werkstress/ burn-out. Ook bij chronisch psychische klachten die onder controle zijn kun je hulp krijgen van de POH-GGZ. De POH-GGZ is vaak een psycholoog of sociaal-psychiatrisch verpleegkundige.

Eerst naar de huisarts

Als je psychische klachten hebt, bespreek je die eerst met je huisarts. Daarna kan de huisarts aan de POH-GGZ vragen om je verder te helpen. Niet alle huisartsenpraktijken hebben een POH-GGZ, maar het merendeel wel. Begeleiding door een POH-GGZ is voor jou kosteloos.

Wat kan de POH-GGZ voor jou doen?

​In een gesprek brengt de POH-GGZ met jou je klachten en vragen in kaart. Ook vertel je over de geschiedenis van je klachten en wat je al geprobeerd hebt om van je klachten af te komen.
Vervolgens adviseert de POH-GGZ jou en je huisarts over een mogelijke aanpak van de klachten. Meestal gaat het om vervolggesprekken bij de POH-GGZ, het volgen van een online behandeling of een verwijzing naar een andere hulpverlener of instelling (zoals maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling).

Heb je last van psychische klachten?

Je bent niet alleen. In Nederland heeft 1 op de 4 mensen last van psychische klachten.

Vraag je je af waar je hulp kunt krijgen?

Hieronder staan de meest voorkomende vormen van hulp bij psychische klachten beschreven.

Bekijk alle behandelaars:

Hulp en instanties

Vraag je je af waar je hulp kunt krijgen? Hieronder staan de meest voorkomende vormen van hulp bij psychische klachten beschreven.

Stel een vraag
Scroll naar boven