single.php
. . . Oefenen Maxx app

Maxx app

Maxx is voor mensen die minder of geen alcohol willen drinken. Deze gratis app helpt je bij de voorbereiding van situaties waarin jij het lastig vindt om niet (te veel) te drinken en helpt je aan je ‘max’ te houden.

De app helpt je je alcoholgebruik bij te houden door een logboek, doelen te stellen, door moeilijke situaties heen te komen en nog veel meer.

Details over de app

Begeleiding: geen

Lengte/ de duur: onbeperkt

Kosten: gratis

Voor wie is deze app?

De Maxx app is geschikt voor mensen helemaal willen stoppen, die tijdelijk geen alcohol willen drinken, en voor mensen die al gestopt zijn en dit willen volhouden.

Voor wie NIET? Maxx is niet geschikt voor mensen die last krijgen van ontwenningsverschijnselen wanneer ze stoppen met drinken. Dan is professionele begeleiding van een huisarts of instelling voor verslavingszorg nodig.

Hoe werkt de Maxx app?

  • Moeilijke situaties voorbereiden. Maxx helpt je bij het voorbereiden van situaties waarin jij het lastig vindt om niet (te veel) te drinken.

  • Het vaststellen van doelen. Doelen stellen geeft houvast en richting. Wat wordt jouw max per dag?

  • Hoe? Maxx helpt je met praktische oefeningen, testjes en tips om je aan je ‘max’ te houden, bijvoorbeeld over het omgaan met stress en terugval.

  • Heb je het even lastig? Maxx laat je zien waarom jij je alcoholgebruik wilt aanpakken! Kies je favoriete motivatie-kaartjes of maak er zelf één.

  • Met een logboek houd je bij hoeveel je drinkt. Zo zie je hoe het gaat en krijg je van Maxx feedback en advies.

  • Maxx laat je weten hoe je het doet, moedigt je aan en geeft je tips.

Wie heeft de Maxx app ontwikkeld?

Maxx is ontwikkeld door het Trimbos-instituut. Het Trimbos-instituut zet zich in voor het verbeteren van de mentale gezondheid.

De inhoud van Maxx is onder andere gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie en zelfregulatie theorie. Het bevat technieken die worden aanbevolen bij het minderen of stoppen van het alcoholgebruik.

Download de app

De app is beschikbaar voor de mobiele telefoon, voor zowel Android als iOS.

Stel een vraag
Scroll naar boven