single.php
. . . Psychische aandoening Een dip of depressie?

Dip of depressie?

Een depressie is meer dan een dip.  Je voelt je langere tijd somber, leeg en hebt weinig energie. Niets of niemand kan je meer opvrolijken. Zo’n echte depressie noemen we een klinische depressie.

We are all in the gutter, but some of us look at the stars.
– Oscar Wilde

Een klinische depressie

Als je depressief bent, is alles je al snel teveel. Dat heeft z’n weerslag op je vriendschappen, relaties en natuurlijk ook op je prestaties op school of je werk. Je hele leven lijdt onder je depressie. En dan duurt zo’n depressie ook nog eens behoorlijk lang. Kijk voor meer informatie op de pagina depressie.

Een dip

Een dip heb je veel korter. Zoals mensen kunnen zeggen: “ik ben een beetje depressief vandaag”. Zo’n dip kan een logische oorzaak hebben, zoals een ruzie, een teleurstelling of slaaptekort. Natuurlijk kan ook een dip vervelend zijn, want je kampt dan met depressieve klachten, zoals:

Sommige mensen hebben vooral in het najaar en winter last van een dip. Dit gaat vaak vanzelf weer over als de dagen langer worden. Dit noemen we een winterdip. Lees meer over een winterdip en bekijk de 10 tips.

Dip-tips

Heb je een dip? Klik dan op een van de opgesomde (bovenstaande) klachten en ga aan de slag met de tips op die pagina.  Je kunt op de pagina Mentaal Fit nog meer tips lezen.

Dipje of depressie? Doe de test

Doe de depressietest om erachter te komen of je last hebt van een dip of een depressie.

💬 Heb je een vraag over dit onderwerp? Voor jezelf of voor een ander?

Of wil je meer weten over de informatie op deze website? Je kunt (anoniem) je vraag stellen per telefoon (0900-1994, 10ct per minuut), chat of mail.

> Bekijk de openingstijden en meer informatie

ResponsiveVoice-NonCommercial licensed under creativecommons.org
Stel een vraag

Scroll naar top