Home > Tools & therapie > depressietest

Tools & therapieDepressietest

CloseSluiten

Tip var de dag

Ontspanningsoefening

Neem deze week elke dag twintig minuten ‘vakantie’. Laat alles even helemaal los met een ontspanningsoefening.

Depressietest

Begeleiding:

Geen begeleiding

Lengte / de duur:

De test bestaat uit 20 vragen en het duurt ongeveer 5 minuten om hem in te vullen.

Kosten:

Gratis

ZELFTEST Depressietest

Ben je depressief of heb je last van een dip? Ook al gebruiken we deze termen misschien vaak door elkaar, ze betekenen niet hetzelfde. Een depressie is namelijk meer dan een dip. Mensen die depressief zijn hebben een psychische stoornis. Dit klinkt heftig en dat is het ook.

Hoe zit dat bij jou?
Wil je erachter komen of er bij jou misschien sprake is van een depressie doe dan deze test.

De depressie zelftest is een vertaling van de CES-D schaal (Center for Epidemiologic Studies Depression). Deze is ontwikkeld door het National Institute of Mental Health in de Verenigde Staten en in Nederland vertaald en ontwikkeld door het Noordelijk centrum voor Gezondheidsvraagstukken van de Rijksuniversiteit Groningen. De test bestaat uit 20 vragen en het duurt ongeveer 5 minuten om hem in te vullen.

De depressie zelftest is geen diagnose maar is enkel een eerste indicatie voor depressieve klachten. Een hoge score hoeft dan ook niet te betekenen dat je daadwerkelijk een depressieve stoornis hebt. Dit kan ook gaan om een tijdelijke dip of er zijn omstandigheden waardoor je verdrietig bent. Als je last hebt van klachten of bij twijfel kun je altijd contact opnemen met de huisarts.


Laatst bijgewerkt: 15 mei 2014

 
Waardering: (29) (15)

Tools & therapie