single.php
. . . Mentaal Fit Balans

Balans

Je staat er misschien niet elke dag bij stil, maar in je leven vervul je verschillende rollen. Je bent iemands zoon of dochter, vader of moeder, een vriend of vriendin, broer of zus, leerling, student en als je werkt, iemands collega, werknemer of zelfs baas. En dan ben je ook nog gewoon jezelf! Het valt niet altijd mee om dat allemaal in balans te houden.

Je hoeft geen ander mens te worden, om dingen eens anders aan te pakken.

Het voordeel van je balans

Als je in balans bent, voel je je goed. Het leven loopt lekker en je kunt tegen een stootje. Maar als je niet in balans bent, ben je wankel. Dat kan gebeuren na een grote gebeurtenis in je leven, zoals een verhuizing, ontslag of een relatie die over is. Dan moet je je balans opnieuw vinden. Dat kan lastig zijn. Toch heeft ook dat een voordeel: van af en toe je balans opnieuw vinden groei je. Dat is dan weer mooi meegenomen.

Zo vind je je balans

  1. Ontdek allereerst wat belangrijk voor je is. Waar gaat je hart sneller van kloppen, waar ben je goed in, over welke doelen droom je? Zo vind je, wat we noemen, je drijfveren.
  2. Bepaal je eigen koers met je drijfveren in je achterhoofd.
  3. Wees niet te streng voor jezelf. Bij groei horen fouten: daar leer je van.
  4. Bepaal welke rollen jij hebt in je leven. In welke rollen gaat het goed? In welke rollen kan het beter of anders?
  5. Leer mediteren of ga op yoga. Je krijgt technieken die je helpen bij het vinden van je balans.
  6. Deze oefeningen helpen ook: Manage je tijd, Eten met aandacht en Ontdek je waarden.

Ook een depressie kan je uit balans brengen

Depressieve gevoelens kunnen je ook behoorlijk uit het lood slaan. Heb je het idee dat depressie bij jou een rol kan spelen, doe dan de depressietest. Of maak een afspraak met je huisarts.

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top