single.php
. . . Mentaal Fit Geluk

Geluk

Als je de bladen moet geloven, is geluk een kwestie van een slank lichaam, meer geld, meer tijd, een mooi gezicht, dure kleren, een groot huis – en het liefst, allemaal tegelijk. Inderdaad, je kunt er even een oppepper van krijgen. Maar niet lang. Want gelukkig leven doe je met je lijf en je hoofd. En het mooie is: daar heb je heel veel invloed op.

Het loont om gelukkig te zijn

Gelukkige mensen leven langer, gelukkig zijn beschermt tegen stress en gelukkige mensen hebben een leuker sociaal leven. Het is dus goed voor je gezondheid om gelukkig te zijn. Dat kost enige moeite, maar met deze tips kom je een heel eind.

Zo geef je geluk een kans

Leef in het nu. Dat klinkt zweverig, maar betekent gewoon dat je ‘wat als’ gedachten niet toestaat, niet piekert over morgen en zeker niet over gisteren. Dat heeft namelijk geen enkele zin.

  • Neem de tijd voor je maaltijd. Ga zitten, neem kleine hapjes, proef en geniet. Sta in het weekend een uur eerder op en ga naar buiten. Kijk, voel, ruik en geniet ervan, ook omdat je nog even niets moet.
  • Vergelijk jezelf met niemand. Er is altijd wel iemand relaxter, rijker en succesvoller. Maar er zijn ook altijd bergen mensen minder relaxed, rijk of succesvol dan jij.
  • Eet gezond, beweeg en slaap voldoende.
  • Wees dankbaar. Ook voor dingen die vanzelfsprekend lijken. Bijvoorbeeld dat de zon schijnt, of de regen meevalt, dat je leuke vrienden of lieve familie hebt en dat je geliefde naast je wakker wordt.
  • Focus niet op wat niet lukt, maar op wat je wel kunt.
  • Blijf enthousiast, blijf je verwonderen.
  • En: blijf leren. Nieuwe uitdagingen aangaan houdt je creatief en bevlogen.

Zin in nog meer geluk?

De oefening Drie positieve dingen kost maar een paar minuten per dag, is gratis en draagt direct bij aan je geluksgevoel.

💬 Heb je een vraag over dit onderwerp? Voor jezelf of voor een ander?

Of wil je meer weten over de informatie op deze website? Je kunt (anoniem) je vraag stellen per telefoon (0900-1994, 10ct per minuut), chat of mail.

> Bekijk de openingstijden en meer informatie

Stel een vraag
Scroll naar boven