single.php
. . . Oefenen KopOpOuders

KopOpOuders

KopOpOuders

KopOpOuders.nl is er voor alle ouders met psychische en/of verslavingsproblemen en hun partner.

Heb je last van psychische problemen, verslavingsproblemen, stress of overspannenheid? Dan kan het bijvoorbeeld moeilijk zijn om je kind ’s ochtends op tijd naar school te krijgen, geduldig op je kind te reageren of leuke dingen samen te doen. Opvoeden valt dan soms niet mee. Toch wil je het beste voor je kind.

KopOpOuders biedt:

Online groepscursus

KopOpOuders biedt een praktische online cursus voor ouders met veel stress, psychische en/of verslavingsproblemen. De cursus is voor ouders met één of meerdere kinderen tussen de 1 en 18 jaar. Ook kunnen partners deelnemen aan de cursus. In de online groepscursus krijg je begeleiding van een getrainde professional. Ook krijg je tips en adviezen over hoe je in jouw situatie toch zo goed mogelijk je ouderrol kunt invullen. Daarnaast kun je tijdens deze cursus ook ervaringen uitwisselen met andere ouders.

De cursus is gratis. De cursus bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 1,5 uur. Eén of twee GGZ-professionals begeleiden de deelnemers in een anonieme chatbox (zonder beeld en geluid). KopOpOuders geeft praktische tips en ondersteuning, om te voorkomen dat er problemen ontstaan.  Het is geen therapie of behandeling. Tussen de sessies krijgen deelnemers thuisopdrachten mee om zelf mee aan de slag te gaan. In de cursus wordt elke week een ander thema besproken, waaronder:

 • Jouw rol als vader of moeder
 • Hoe vertel je je kind over jouw problemen?
 • Hoe kun je voorkomen dat jouw kind zelf problemen krijgt?
 • Praktische opvoedtips passend bij jouw situatie
 • Wat is ‘goed genoeg’ opvoederschap?

Je kunt kiezen uit verschillende startdata. Zo kun je een dag en tijd kiezen die voor jou geschikt is. Elke maand start er een nieuwe cursus.

Emailservice

Heb je vragen over opvoeden? De emailservice van KopOpOuders biedt een laagdrempelige manier voor ouders met psychische en/of verslavingsproblemen om in contact te komen met een GGZ-professional. Het contact met de professional is anoniem en gratis. Ze reageren binnen 5 werkdagen op jouw verhaal of vraag en geven professioneel advies. De professionals hebben een beroepsgeheim en zullen jouw verhaal dus ook niet delen met anderen.

Zelfhulpcursus

De zelfhulpcursus van KopOpOuders is er voor ouders met veel stress, psychische en/of verslavingsproblemen. In de cursus kun je  oefenen met opvoedvaardigheden. Ook kunnen partners deelnemen aan de cursus. Je kan de cursus op een eigen gekozen tijdstip en in je eigen tempo volgen, met of zonder begeleiding. Wil je de cursus volgen met begeleiding? Dan kun je zelf kiezen op welke manier je contact wilt hebben: via chat, telefonisch of face-to-face. Deelname aan de cursus is gratis en anoniem.

De cursus bestaat uit 5 afwisselende modules. In de modules komen de volgende thema’s aan bod:

 • Jouw rol als vader of moeder
 • Wanneer ben je een goede ouder?
 • De invloed van problemen van de ouder op een kind
 • Hoe leg je problemen uit aan je kind?
 • Hoe zorg je voor voldoende steun?
 • Hoe zorg je voor een ontspannen situatie thuis?
 • Voorbereid zijn als het tegen zit
 • Praktische opvoedtips
Stel een vraag
Scroll naar boven