Zwangere vrouwen zijn nu meer vatbaar voor depressie dan vroeger

20 Jul 2018

Jonge vrouwen van nu hebben 51% meer kans op depressie en angstgevoelens dan hun moeders, toont een recente studie van de Universiteit van Bristol aan.

 

Dat zowel de moeders in de jaren ’90 werden onderzocht als de dochters 25 jaar later, is uniek, zo meldt het Nieuwsblad.be

 

Een recente Britse studie, gepubliceerd in JAMA Open Network heeft aangetoond dat 17% van de zwangere vrouwen begin de jaren negentig tekenen vertoonden van depressie. Van 2012 to 2016 werd de volgende generatie onderzocht en daar klom het percentage naar 25%. De vrouwen die werden onderzocht waren telkens tussen 19 en 24 jaar oud.

 

Work-life balance

Een opmerkelijk resultaat, en de auteurs van de studie wijten dit deels aan het feit dat meer vrouwen nu aan het werk zijn dan 25 jaar geleden, en dat er nu meer moet nagedacht worden over een work-life balance. “Jonge vrouwen nu hebben beduidend meer stress”, zegt dr. Rebecca Pearson, psychiatrisch epidemioloog en verbonden aan de studie.
 

Lees het hele artikel op ggznieuws.nl

Please reload

Uitgelichte berichten

Trimbos: Mentale gezondheid en het coronavirus

10 Apr 2020

1/2
Please reload

Recente berichten