single.php
. . . Oefenen Interapy.nl

Interapy.nl

Interapy is een online cognitieve gedragstherapie, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Er is inmiddels 12 jaar onderzoek naar gedaan.

Bijzonder is dat de behandelmethode op dit moment één van de meest effectieve manieren is om van je psychische klachten af te komen. En dat je dit vanuit huis kunt doen. Interapy biedt ook een korte zelftest om te kijken of je psychische klachten hebt.

Details over het programma

Begeleiding: ja

Lengte/ de duur: tussen de 5 en 20 weken

Kosten: vergoed door verzekeraar

Interapy.nl als behandeling

In een intake, die bestaat uit het online invullen van psychologische vragenlijsten en een telefonisch interview, wordt bepaald of de online behandeling een geschikte aanpak voor je is.

Zo ja, krijg je binnen een week toegang tot je eigen online omgeving waarop je contact hebt met je psycholoog. Tijdens de behandeling werk je één keer per week, op een vaste dag, aan de behandeling.

Een Interapy behandeling is gestructureerd én persoonlijk. Je volgt een gebalanceerd behandelplan, waarin je eerst problemen op een rijtje zet en ze daarna in stappen aanpakt. Daarbij schrijf je, oefen je nieuwe vaardigheden en ontwikkel je een nieuwe manier van denken. Je psycholoog staat je daarin bij: hij of zij leest steeds alles wat je schrijft en geeft opdrachten en adviezen. Je staat er tijdens de behandeling dus niet alleen voor! Het persoonlijke programma is ook nuttig voor de toekomst: je kunt namelijk altijd nalezen wat voor jou heeft gewerkt bij het aanpakken van je klachten.

De resultaten van de behandeling zijn opvallend goed. Gemeten met genormeerde psychologische vragenlijsten, komt tweederde van de cliënten van zijn klachten af dankzij de Interapy behandeling.

Stel een vraag
Scroll naar boven