single.php
. . . Oefenen KOPPsupport

KOPPsupport

KOPPsupport

KOPPsupport is er voor jongeren van 16-25 jaar met ouders met psychische problemen en/of verslavingsproblemen. Heeft je vader of moeder problemen? Dan kun je je daarvoor boos, verdrietig of schuldig voelen. Dat is heel normaal, maar lastig. Hoe gaat het met jou? Wat merk jij van de problemen van je ouders?  

Op KOPPsupport kun je:

Online groepscursus

KOPPsupport biedt een praktische online cursus voor jongeren van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. Tijdens de cursus ga je in gesprek met leeftijdsgenoten over belangrijke onderwerpen. Ook doe je samen oefeningen. De groepscursus bestaat uit 8 wekelijkse sessies van anderhalf uur. GGZ-professionals begeleiden de cursus in een beveiligde chatbox (zonder beeld en geluid). De groep bestaat uit ongeveer 6 jongeren tussen de 16-25 jaar. Naast de 8 wekelijkse sessies krijgen deelnemers ook oefeningen mee. . De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

  • De ziekte van je ouder
  • De gevolgen voor jou
  • Tijd voor jezelf maken
  • Positief denken
  • Je sociale netwerk

Op de website van KOPPsupport staan verschillende startdata voor de cursus, zodat je een dag en tijdstip kan uitkiezen dat jou het beste uitkomt. Elke maand start er een nieuwe cursus.

Emailservice

De emailservice is er voor jongeren tussen de 16-25 jaar met ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. Via de emailservice van KOPPsupport kun je heel gemakkelijk in contact komen met deskundigen. Zij kunnen jou advies of begeleiding bieden. Ze zullen binnen 5 werkdagen reageren op jouw mail. Het mailen met een deskundige is gratis en anoniem; je hoeft dus ook niet je echte naam op te geven. De deskundigen hebben een beroepsgeheim en alles wat je aan ze mailt blijft dan ook geheim.

Stel een vraag
Scroll naar boven