single.php
. . . Oefenen SamenSpelen app

SamenSpelen app

De SamenSpelen app lijkt op WhatsApp. Via de app kun je allerlei spelletjes doen en contact met elkaar houden. Denk bijvoorbeeld aan oude spelletjes zoals galgje en zeeslag. Er zijn ook nieuwe spelletjes zoals Emojij en FotoSlang. Deze spelletjes zijn speciaal bedacht voor (groot)ouders en (klein)kinderen.

Details over deze app

Begeleiding: geen

Lengte / de duur: continue

Kosten: nee

In contact blijven tijdens corona

Ondanks de negatieve gevolgen, heeft het coronavirus ook goede inzichten gebracht. Dankzij de pandemie hebben veel ouderen een snelcursus digitalisering gehad. Whatsappen en beeldbellen is bijvoorbeeld opeens gewoon geworden en op afstand contact leggen met een opa of oma was nog nooit zo makkelijk.

Op basis van deze informatie hebben Games for Health, DELA en Radboudumc de handen ineengeslagen om het contact tussen (klein)kinderen en (groot)ouders vast te houden. Dit doen ze met de SamenSpelen app.

Onderzoek

Er wordt gekeken of de app leuk en duidelijk genoeg is. Ook onderzoekt Radboudumc of ze de SamenSpelen app kunnen inzetten voor een onderzoek naar eenzaamheid onder ouderen. Bekijk meer informatie over het onderzoek.

De app is gratis te downloaden via de website van Samenspelen

Stel een vraag
Scroll naar boven