Mensen die vrijwilligerswerk doen zijn gezonder

13 Mar 2017

 

 

Mensen die vrijwilligerswerk doen, zouden gezonder zijn dan mensen die zich niet belangeloos voor anderen inzetten.

Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent dat is gepubliceerd in PLOS ONE.
 

Het onderzoek is onderdeel van de European Social Survey die tussen 2012 en 2013 onder 40.000 Europeanen uit 29 landen werd uitgevoerd. In dit onderzoek werden analyses gemaakt van overtuigingen, voorkeuren en gedrag. Daarbij werd gecontroleerd op sekse, leeftijd, opleidingsniveau, afkomst en religie.

 

Volgens de onderzoekers valt dit resultaat deels te verklaren door het inkomen. Zo zouden vrijwilligers over het algemeen een hoger inkomen hebben en dit zou volgens de wetenschappers zorgen voor een betere algehele gezondheid.

 

Zelfvertrouwen

Een van de onderzoekers legt uit dat vrijwilligerswerk ook positief effect kan hebben op psychologische factoren. "Vrijwilligerswerk zou onder andere het zelfvertrouwen kunnen vergroten en de kwaliteit en kwantiteit van iemands sociaal netwerk verbeteren."

 

Lees het hele artikel op Nu.nl.

Please reload

Uitgelichte berichten

Trimbos: Mentale gezondheid en het coronavirus

10 Apr 2020

1/2
Please reload

Recente berichten