Dorpeling is gelukkiger dan inwoner van stad

18 May 2017

 


Inwoners van dorpen zijn over het algemeen gelukkiger dan die van steden. Gemiddeld is 87 procent van de Nederlandse bevolking gelukkig. In steden ligt dat percentage op 85 en in niet-stedelijke gemeenten iets hoger: 89 procent.

 

​De inwoners van Ede, een middelgrote stad in Gelderland, zijn de gelukkigste Nederlanders. Dat staat in de Atlas voor gemeenten, die donderdag verschijnt. Alphen aan den Rijn en Amstelveen staan in dat overzicht tweede en derde.

 

Dat inwoners van Ede het gelukkigst zijn, komt onder meer doordat relatief veel mensen er werk hebben en gezond zijn. Ook de prettige, veilige woonomgeving met relatief veel rust en ruimte is van invloed.

 

Lees het hele artikel op nu.nl

Tags:

Please reload

Uitgelichte berichten

Trimbos: Mentale gezondheid en het coronavirus

10 Apr 2020

1/2
Please reload

Recente berichten