Wereldwijd onderzoek bevestigt genetische basis depressie

14 May 2018

Er zijn 44 genoomvarianten gevonden die een significante samenhang laten zien met depressie.

 

Deze ontdekkingen zijn het resultaat van een jarenlange internationale samenwerking van 200 onderzoekers; het Psychiatric Genomics Consortium. Het bevestigt eerdere bevindingen dat depressie een genetische basis heeft.

 

Voor het grootschalige, wereldwijde onderzoek zijn ruim 135.000 mensen met een ernstige depressie en meer dan 300.000 zonder depressie onderzocht. Ook data van onderzoeken door het VU medisch centrum en de Vrije Universiteit zijn gebruikt, namelijk uit de NESDA (Nederlandse Studie naar Angst en Depressie) en het NTR(Nederlands Tweelingen Register).

 

Lees het hele artikel op ggznieuws.nl
 

Please reload

Uitgelichte berichten

Negen op de tien noemen zichzelf gelukkig

23 Mar 2018

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief