Zó maak je depressie bespreekbaar met je tiener

9 Jul 2018

Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat het aantal zelfdodingen onder jongeren van 10 tot 20 jaar toenam van 48 in 2016 tot 81 in 2017.

 

Binnen deze groep zijn het met name oudere tieners die zelfmoord plegen. Hoe weet je of jouw tiener depressief is en hoe ga je het gesprek met hem/haar aan? Vrouw.nl ging op zoek naar de antwoorden op die vraag.

 

Psycholoog Jeffrey Wijnberg: “Je merkt het snel genoeg als je kind last heeft van depressies. Je kind is lusteloos, slaapt niet goed of juist heel veel. Je kind is rusteloos of heeft gebrek aan concentratie. Het is niet vitaal, of is in een slechte stemming. Heeft last van somberheid, heeft nergens zin in. Je ziet dat er minder vrienden in the picture zijn. Dat ze geen afspraken meer maken. Dat zijn allemaal signalen.

 

Lees het hele artikel op ggznieuws.nl
 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Trimbos: Mentale gezondheid en het coronavirus

10 Apr 2020

1/2
Please reload

Recente berichten