Een op de drie mensen voelt zich geregeld eenzaam maar is niet zielig

28 Sep 2018

Een op de drie mensen in Nederland voelt zich geregeld eenzaam. In de Troonrede wees de Koning vorige week op ieders verantwoordelijkheid om te ‘bouwen aan een hechte samenleving’, omdat we ‘te veel naast elkaar leven.’

Het treurige bewijs: Sensoor de Landelijke Luisterlijn krijgt maandelijks 10.000 mensen aan de lijn die dringend behoefte hebben aan (diepgaander) menselijk contact. Dit probleem verhelpen we als samenleving niet door ‘eenzamen’ zielig in een hokje te stoppen. Als we beter naar elkaar leren luisteren zouden we een stuk beter af zijn.

Niet voor niets is er een pact Eén tegen eenzaamheid gesloten door Minister de Jonge, dat ook is ondertekend door Sensoor, de Landelijke Luisterlijn. Want eenzaamheid is het grootste achterliggende probleem waarom mensen contact opnemen met een vrijwilliger van de Luisterlijn. Mensen kunnen of willen hun verhaal niet kwijt in de eigen omgeving. Maar vreemd genoeg zegt bijna niemand dat hij eenzaam is, terwijl onderzoek wél aantoont dat eenzaamheid vaak voorkomt. Daar zit een discrepantie die gevoed wordt door het beeld dat er bestaat van eenzamen in de maatschappij.

 

Lees het hele artikel op ggznieuws.nl

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Trimbos: Mentale gezondheid en het coronavirus

10 Apr 2020

1/2
Please reload

Recente berichten