Nieuwe website over medicatie tegen depressie

18 Dec 2018

Psychiater Christiaan Vinkers wil de zin van de onzin over antidepressiva scheiden.

 

Daarom heeft hij de website www.antidepressiva.nl gelanceerd, daar kunnen mensen onafhankelijke informatie over de medicatie vinden. Vinkers wil met nuchtere feiten Nederlandse patiënten informeren. Hij was te gast bij Spraakmakers.

 

Er zijn in Nederland 1 miljoen gebruikers van antidepressiva, is er sprake van een epidemie? Volgens Vinkers is dat getal niet representatief: “Slechts de helft van die groep slikt de medicatie voor depressie, 25 procent van de pillen wordt maar één keer opgehaald. We kunnen spreken van 800.000 mensen die jaarlijks een depressie hebben, en daarvan slikken 150.000 patiënten een antidepressivum. Dan kun je alsnog zeggen dat het te veel is, maar dan ben je in ieder geval van dat cijfer van 1 miljoen Nederlanders af.”

 

Lees het hele artikel op ggznieuws.nl
 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Trimbos: Mentale gezondheid en het coronavirus

10 Apr 2020

1/2
Please reload

Recente berichten