1 May 2020

Als het gaat om herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid in de ggz - oftewel het HEE-programma - is er de afgelopen jaren veel bereikt. Projectleider Marianne van Bakel kijkt terug en blikt vooruit. Want er is ook nog een hoop te doen.

Marianne van Bakel is vanaf...

1 May 2020

Een document met 11 tips kan gemeenten helpen om mantelzorgers van mensen met psychische problemen te ondersteunen tijdens de coronapandemie.

Mantelzorgers van mensen met psychische problemen hebben het vaak al zwaar. Maar door de coronamaatregelen komen hier extra moei...

10 Apr 2020

Het Trimbos-instituut heeft een speciale site rond het coronavirus en mentale gezondheid gelanceerd. 


Voor professionals verwijzen wij naar betrouwbare kennis om mensen met en zonder psychische kwetsbaarheid te ondersteunen en hun eigen mentale gezondheid te bewaken.


D...

10 Apr 2020

Houd rekening met elkaar, blijf fit en verpest de goede sfeer vooral niet.

Dat zijn de belangrijkste quarantainetips van astronaut André Kuipers, die als geen ander weet hoe het is om afgesloten te zijn van de rest van de wereld.

Kuipers zat meerdere keren in quarantain...

3 May 2019

De tenenkrommende fouten en gênante blunders van vandaag: ze voelen morgen niet meer zo erg. Tenzij je last hebt van slapeloosheid, zo bleek uit onderzoek van het Nederlands Herseninstituut.

Wetenschappers lieten deelnemers hun meest beschamende herinneringen van vele j...

5 Apr 2019

Agorafobie, anxietas, anthropofobie en atychifobie. Dit zijn Latijnse benamingen van enkele angststoornissen die centraal staan in de nieuwe Hey-campagne. Angststoornissen vormen de meest voorkomende psychische aandoening in Nederland.

Bijna 1 op de 5 volwassenen krijgt...