Jongeren met ADHD groter risico op depressie

13 Oct 2016

 

Jongeren met ADHD hebben een groter risico op een depressie dan jongeren zonder ADHD, indien zij kampen met angst- en gedragsstoornissen. Promovenda Arunima Roy van de Rijksuniversiteit Groningen ontdekte ook dat pesten en intimidatie onder leeftijdsgenoten nauwelijks bijdragen aan het ontstaan van een depressie bij jongeren met ADHD.

Tegen de tijd dat ze vroegvolwassen zijn, heeft ongeveer een derde van alle kinderen die zijn gediagnosticeerd met ADHD ook depressieve symptomen. Dat blijkt uit onderzoek van Arunima Roy, gebaseerd op het grote TRAILS-onderzoek waarin de gezondheid van 2.500 jongeren meer dan tien jaar is gevolgd. Triggers voor het krijgen van depressieve klachten zijn volgens Roy angst- en gedragsproblemen. Zij vond geen aanwijzingen dat individuen met zowel ADHD als depressieve klachten als een aparte groep moeten worden gezien.

 

Lees het volledige bericht op de website van GGZnieuws.

Please reload

Uitgelichte berichten

Trimbos: Mentale gezondheid en het coronavirus

10 Apr 2020

1/2
Please reload

Recente berichten