Vooral zonlicht beïnvloedt humeur

14 Nov 2016

 

Veel meer dan regen, temperatuur of luchtvervuiling bepaalt de hoeveelheid zonlicht je mentale gezondheid.
 
Winterdepressie, of seizoensafhankelijke Depressie (SAD), is een aandoening waarbij mensen de neiging hebben in de winter depressief te worden. Belangrijkste factor voor de aandoening is het aantal zonuren. Met het afnemen van het aantal zonuren stijgen de negatieve gevoelens.
 
Een recent onderzoek van de Brigham-Young Universiteit (BYU) toont nu aan dat de impact van zonlicht niet enkel geldt voor SAD-patiënten, maar ook voor jij en ik. De onderzoekers combineerden data over het weer, data van psychologen over de emotionele gezondheid en luchtvervuilingsdata. Ze ontdekten dat het aantal uren zonlicht de meest bepalende factor is als het aankomt op het beïnvloeden van ons humeur.

 

Lees het hele artikel op https://eoswetenschap.eu/artikel/vooral-zonlicht-be-nvloedt-humeur

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Negen op de tien noemen zichzelf gelukkig

23 Mar 2018

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief