Hoe herken je borderline? Wees alert op deze signalen

12 Dec 2016

 

Wordt jouw kind soms enorm boos of verdrietig zonder duidelijke aanleiding? Of blijft elke emotie achterwege, waar je die wel zou verwachten? Wees dan alert, het zijn signalen die kunnen duiden op borderline. Een heel nare stoornis, waarbij snel herkennen een wereld van verschil maakt.

 

Het is belangrijk om borderline snel te signaleren, zegt klinisch psycholoog Joost Hutsebaut. Met de juiste hulp kunnen bepaalde problemen worden voorkomen als er tenminste vroegtijdig wordt begonnen met de behandeling. Dat is een stuk lastiger bij mensen die al jarenlang met de persoonlijkheidsstoornis leven.

 

Meestal openbaart borderline zich aan het begin van de puberteit. Hutsebaut - verbonden aan de Viersprong en het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen - noemt vier probleemgebieden of kwetsbaarheden waar de persoonlijkheidsstoornis aan herkend kan worden.

 

Lees het hele artikel op RTLnieuws.nl.

Please reload

Uitgelichte berichten

Negen op de tien noemen zichzelf gelukkig

23 Mar 2018

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief