Lancering apps rond zwangerschap en depressie

26 Jan 2017

 

 

Het Trimbos-instituut lanceert tijdens de e-Health Week (21 tot en met 27 januari) twee nieuwe innovatieve apps gericht op het welzijn en preventie van depressie rondom de zwangerschap: Loss en WellMom. De apps zijn ontwikkeld met financiering via crowdfunding en in samenwerking met een private partij uit de VS.
 
Samen met de online cursus Signaleren postpartum depressie voor professionals, gefinancierd door VWS, is hiermee een breed online pakket beschikbaar voor het ondersteunen van de mentale gezondheid van aanstaande en pas bevallen moeders. Bijdragen aan een betere mentale gezondheid voor iedereen door middel van technologie, dat is een van de belangrijkste drijfveren van het Centre of Innovation van het Trimbos-instituut. Mobiele apps zijn een uitstekende manier om dit te bereiken. WellMom en Loss zijn hiervan voorbeelden die nu landelijk gratis beschikbaar zijn. Samen met de cursus Signaleren postpartum depressie zijn het tools die bovendien heel goed bruikbaar zijn binnen het meerjarenprogramma depressiepreventie dat binnenkort start.
 

WellMom

Vrouwen lopen meer risico om een depressie te ontwikkelen tijdens hun leven dan mannen, en een zeer risicovolle periode hiervoor is tijdens of tot een jaar na de zwangerschap. De app WellMom heeft als doel het vergroten van de mentale veerkracht en het voorkomen en verminderen van depressieve klachten bij zwangere en pas bevallen vrouwen. www.wellmom.nl
 

Loss

Eén op de vier vrouwen maakt in haar leven een miskraam mee en één procent van de zwangerschappen eindigt in een doodgeboorte (het overlijden van een kindje na 20 weken zwangerschap of rond de geboorte). De app Loss is bedoeld ter versterking van de mentale veerkracht van ouders die gedurende de zwangerschap of net daarna hun kindje hebben verloren. Loss is tot stand gekomen met financiering door donaties en crowdfunding. www.loss-app.nl

 

Lees het hele artikel op Trimbos.nl.

 

Wellmom en Loss vind je ook op deze site onder Tools en therapie.

Please reload

Uitgelichte berichten

Trimbos: Mentale gezondheid en het coronavirus

10 Apr 2020

1/2
Please reload

Recente berichten