GroenLinks over postnatale depressie: ‘Zorg schiet tekort’

11 Jan 2018

 

 

 

Jaarlijks krijgen 20.000 vrouwen een depressie tijdens of na hun bevalling. Dat betekent dat één op de acht Nederlandse moeders te maken krijgt met een postnatale depressie.

 

De gevolgen van deze depressies zijn groot voor moeder én kind. GroenLinks vindt dat het taboe rondom postnatale depressies doorbroken moet worden en dat er meer aandacht voor moet zijn gedurende en na een zwangerschap.

 

Grijze wolk
Reden voor Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet om dit onderwerp bij de begrotingsbehandeling van VWS in de Kamer aan de orde te stellen. Ellemeet licht toe: “Dit heeft niet alleen direct met geboortezorg te maken, maar raakt ook jeugdzorg en GGZ. Het onderwerp is daarom voor de twee ministers én de staatssecretaris van VWS belangrijk.

Een postnatale depressie is echt nog een blinde vlek 

 

Lees het hele artikel op: www.nedkad.nl

Please reload

Uitgelichte berichten

Trimbos: Mentale gezondheid en het coronavirus

10 Apr 2020

1/2
Please reload

Recente berichten