Staatssecretaris Paul Blokhuis start campagne om taboe op angststoornissen te doorbreken

5 Apr 2019

Agorafobie, anxietas, anthropofobie en atychifobie. Dit zijn Latijnse benamingen van enkele angststoornissen die centraal staan in de nieuwe Hey-campagne. Angststoornissen vormen de meest voorkomende psychische aandoening in Nederland.

Bijna 1 op de 5 volwassenen krijgt er ooit in zijn leven mee te maken. 

Toch vinden mensen met angstklachten het lastig hierover te praten door schaamte en zelfstigma. Om het gesprek over angst- en paniekklachten op gang te brengen, start staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) de campagne ‘Hey! Het is oké, maak het bespreekbaar’.

Lees het hele artikel op ggznieuws.nl

Please reload

Uitgelichte berichten

Negen op de tien noemen zichzelf gelukkig

23 Mar 2018

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief