Nederlanders slapen vaak genoeg maar niet goed

21 Sep 2017

We slapen over het algemeen lang genoeg, maar dat betekent nog niet dat we ook goed slapen. Uit onderzoek in opdracht van de Hersenstichting blijkt dat veel Nederlanders, vooral vrouwen, slaapproblemen hebben. 


Voor de studie zijn de slaapgegevens van 140.000 mensen bekeken uit 34 bestaande Nederlandse bevolkingsonderzoeken uit de afgelopen 25 jaar.

 

Ongeveer 90 procent slaapt binnen de aanbevolen duur van zeven tot negen uur voor volwassenen. Vrouwen slapen iets langer dan mannen, maar wel een stuk slechter: ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.
 

Lees meer op nu.nl

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Trimbos: Mentale gezondheid en het coronavirus

10 Apr 2020

1/2
Please reload

Recente berichten