Stress, psychische klachten en geldproblemen samen aanpakken

3 Nov 2017

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en het Trimbos-instituut gaan in een nieuwe samenwerking een aanpak verkennen die mensen met geldproblemen en schulden beter helpt hun problemen het hoofd te bieden.

 

Geldproblemen en schulden kunnen psychische klachten, zoals stress, slaap- en piekerproblemen veroorzaken, of gevoelens van schaamte, boosheid of eenzaamheid oproepen. Het kan bovendien het oplossen of aanpakken van de geldproblemen in de weg staan.

 

De aanpak die wordt verkend houdt rekening met deze verschillende aspecten.
De lancering vandaag van het nieuwste geldplan Rondkomen met kinderen is het eerste voorbeeld van deze geïntegreerde aanpak. In dit online geldplan doorlopen ouders/opvoeders van kinderen een stappenplan.

 

Met het – anoniem – invullen van het geldplan krijgen ze als resultaat de financiële regelingen die er zijn voor ouders met kinderen. Nieuw is dat gebruikers van dit geldplan ook informatie, tips en oefeningen krijgen aangeboden om minder te piekeren of om te gaan met schaamtegevoelens.

Als meerwaarde van de samenwerking noemen Nibud en het Trimbos-instituut de combinatie van de specifieke kennis en tools voor het aanpakken van geldproblemen door het Nibud en de kennis over voorkomen en behandelen van psychische klachten door het Trimbos-instituut.

 

Lees het hele artikel op ggznieuws.nl
 

Please reload

Uitgelichte berichten

Trimbos: Mentale gezondheid en het coronavirus

10 Apr 2020

1/2
Please reload

Recente berichten