Een op de vijf Nederlanders heeft last van slaapproblemen

16 Mar 2018

 

20 procent van de Nederlanders van 12 jaar of ouder heeft in 2017 last gehad van slaapproblemen. Dat blijkt uit cijfers afkomstig uit de Gezondsheidsenquête van het CBS. 

 

Een op de vijf Nederlanders had gedurende de twee weken voorafgaande aan de enquête bijvoorbeeld moeite met in slaap vallen en doorslapen, of ze werden te vroeg wakker. Een op de tien personen gaf aan veel, of heel veel last te hebben van slaapproblemen.

 

41 procent van de Nederlanders met slaapproblemen zegt hierdoor belemmerd te worden in hun dagelijkse functioneren. Het slechte slapen zorgde bijvoorbeeld voor vergeetachtigheid of een slechte concentratie. Bij mensen die veel slaapproblemen zeggen te hebben, gaf 57 procent aan slechter te functioneren in hun dagelijks bestaan.

 

Lees het hele artikel op nu.nl
 

Please reload

Uitgelichte berichten

Trimbos: Mentale gezondheid en het coronavirus

10 Apr 2020

1/2
Please reload

Recente berichten