Psychische kwetsbaarheid voor depressie en angst verdient meer aandacht

5 Apr 2019

Factoren die mensen kwetsbaar maken voor het ontwikkelen van depressie en angst moeten meer aandacht krijgen bij de preventie en behandeling van deze stoornissen.

Dat stelt gezondheidszorgpsycholoog Sascha Struijs in zijn proefschrift. ‘Tijdens de behandeling van een depressie of angststoornis moet er naast de symptomen ook aandacht zijn voor de onderliggende psychologische kwetsbaarheid.’ Struijs promoveert 2 april bij Amsterdam UMC.

 

Vooral de neiging om moeilijke situaties te vermijden, emotionele instabiliteit, introversie (in zichzelf gekeerd zijn) en een gevoel van weinig controle over het leven maakt mensen kwetsbaar voor het ontwikkelen van depressie en angst. Deze eigenschappen verhogen ook het risico op het voortduren van de depressie of angststoornis.

 

Lees het hele artikel op ggznieuws.nl


 

Please reload

Uitgelichte berichten

Trimbos: Mentale gezondheid en het coronavirus

10 Apr 2020

1/2
Please reload

Recente berichten