single.php
. . . Psychische aandoening ADHD: informatie voor professionals

Op deze pagina staat meer informatie over ADHD. De informatie helpt je als je in je werk te maken hebt met ADHD. Bijvoorbeeld als arts, praktijkondersteuner of psycholoog. De informatie is ook handig als je niet in de GGZ werkt. Bijvoorbeeld voor schoolmaatschappelijk werkers, zorgcoördinatoren, mentoren, HR-medewerkers en werkgevers.

ADHD symptomen en andere psychische aandoeningen

Symptomen van ADHD gaan vaak samen met psychische aandoeningen. Omdat de symptomen problemen kunnen veroorzaken in het dagelijks leven, is het belangrijk dat er meer aandacht wordt besteed aan de behandeling ervan.

Sommige studenten kunnen niet meer studeren zonder ADHD-medicatie

Sommige studenten kunnen niet meer studeren zonder ADHD-medicatie

Bijna één op de twintig studenten gebruikte het afgelopen jaar ADHD-medicatie zonder recept van een arts. Niet alle professionals zijn bekend met dit oneigenlijk gebruik en de risico’s hiervan.

ADHD en alcohol

ADHD en alcohol

Mensen met ADHD hebben een groter risico om verslaafd te raken aan middelen dan mensen zonder ADHD. Dit geldt ook voor alcohol. Hier lees je meer over de behandeling van ADHD in combinatie met een verslaving.

💬 Heb je een vraag over dit onderwerp? Voor jezelf of voor een ander?

Of wil je meer weten over de informatie op deze website? Je kunt (anoniem) je vraag stellen per telefoon (0900-1994, 10ct per minuut), chat of mail.

> Bekijk de openingstijden en meer informatie

Stel een vraag
Scroll naar boven