Niet alleen hardlopen maar ook krachttraining helpt tegen depressieve gevoelens

20 Jul 2018

Gewichtheffen en krachttraining helpen om depressie gevoelens te verminderen. De mate van depressie of de intensiteit van de training maakt daarbij niet uit en krachttraining heeft vergelijkbare effecten als hardlopen, zo blijkt uit onderzoek gepubliceerd in JAMA Psychiatry.

 

Het maakte niet uit of mensen heel fanatiek trainden of niet – er was geen verband tussen meer spieren hebben en zich beter voelen. Het belangrijkste was gewoon om de training te doen. Na de krachttraining of het gewichtheffen voelden mensen zich meer geïnteresseerd in alle activiteiten, hadden een beter humeur en het verminderde gevoelens van waardeloosheid.
 
De onderzoekers konden niet verklaren waarom krachttraining nuttig is, maar het kan zijn omdat het de bloedtoevoer naar de hersenen verhoogt. Eerdere studies hebben ook aangetoond dat gewichtheffen angstklachten vermindert.

 

Lees het hele artikel op ggznieuwws.nl
 

Please reload

Uitgelichte berichten

Negen op de tien noemen zichzelf gelukkig

23 Mar 2018

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief