single.php
. . . Hulp Maatschappelijk werker

Maatschappelijk werker

Door allerlei problemen kun je het overzicht kwijtraken. Soms weet je gewoon niet waar te beginnen en van wie je hulp kunt krijgen. De maatschappelijk werker kan je dan op weg helpen. Deze biedt een luisterend oor en praktische hulp zodat je weer verder kan.

Je kunt terecht bij een maatschappelijk werker als je hulp nodig hebt bij bijvoorbeeld opvoedingsproblemen, relatieproblemen, alcoholproblemen, huiselijk geweld, geldproblemen, rouwverwerking, eenzaamheid, somberheid of angst.

Maatschappelijk werker helpt praktisch en gericht

De maatschappelijk werker helpt je om je leven weer op de rit te krijgen. Hij ondersteunt bij het oplossen van, of omgaan met deze problemen, bemiddelt waar nodig of verwijst je door naar de juiste instantie. Hij kijkt hierbij niet alleen naar het probleem, maar ook naar je omgeving, je leefwereld, je wensen en je doelen. Je wordt gecoacht om zelf weer vorm te geven aan je dagelijks leven.

In veel gevallen is het de huisarts die verwijst naar een maatschappelijk werker, maar je kunt ook zelf contact opnemen met een maatschappelijk werker om een afspraak te maken. De hulp die een maatschappelijk werker biedt is gratis en dichtbij.

Heb je last van psychische klachten?

Je bent niet alleen. In Nederland heeft 1 op de 4 mensen last van psychische klachten.

Vraag je je af waar je hulp kunt krijgen?

Hieronder staan de meest voorkomende vormen van hulp bij psychische klachten beschreven.

Bekijk alle behandelaars:

Hulp en instanties

Vraag je je af waar je hulp kunt krijgen? Hieronder staan de meest voorkomende vormen van hulp bij psychische klachten beschreven.

Stel een vraag
Scroll naar boven